باز پرداخت مهریه
یکی از دعاوی که معمولاً بعد از طلاق توسط زن ثبت می شود ، استرداد مهریه است. در هیچ قسمتی از قانون مدنی از مهریه اشاره ای نشده است و این به این دلیل است که زن موظف به تأمین و آوردن مهریه به خانه شوهر نیست. به همین دلیل ، پس از طلاق یا قبل از آن ، می تواند مهریه خود را هر زمان که بخواهد بازگرداند.
برای این که یک زن بتواند مهریه خود را بازپرداخت کند ، باید ثابت کند که مال مورد ادعا از ابتدا متعلق به او بوده است. مرسوم است که قبل از مراسم عروسی و قبل از اینکه مهریه به خانه شوهر برده شود ، لیست کلیه اقلام مهریه توسط زوجین و شاهدان در یک سند معمولی به نام لیست امضا می شود. بنابراین ، بر اساس این سند ، زن می تواند مهریه را هر زمان که بخواهد بازگرداند.
مراحل درخواست بازپرداخت مهریه
اصل بر این است که زن می تواند مهریه خود را هر زمان که بخواهد از خانه بیرون ببرد ، حتی بدون اجازه شوهرش.
اگر شوهر مانع خروج مهریه از خانه شود ، زن باید با اصل شناسنامه و کارت ملی ، سند ازدواج و فهرستی حاوی فهرست اقلام مهریه به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست بازپرداخت مهریه را ارائه دهد.
بسته به میزان مطالبه شده ، پرونده به شورای حل اختلاف یا دادگاه ارجاع می شود.
در جلسه رسیدگی ، زن باید ثابت کند که: 1- صاحب مهریه ادعایی است که بر اساس فهرست ثابت می شود 2- مهریه را به خانه شوهر برد که با شهود یا ارائه شواهد قابل اثبات است. ۳- همین مهریه بر اساس استهلاک طی سالها باقی مانده و از بین نرفته است. 4- مرد از خروج مهریه جلوگیری می کند.
در صورت دارا بودن شرایط فوق ، دادگاه این زوج را به اعاده مهریه محکوم می کند.
بازپرداخت مهریه
وجود فاکتور یا لیست
یکی از مهمترین دلایلی که برای اثبات متعلق بودن ملک مورد تقاضا به زن وجود دارد ، وجود فاکتور یا لیست در برگشت مهریه است. در مورد لیست مهریه ، باید گفت که این فرم ، که رسید عادی است ، زمانی معتبر است که:
ابتدا کل مهریه باید به طور کامل با جزئیاتی مانند شماره ، مدل ، مواد و حتی رنگ قید شود.
ثانیاً ، باید توسط داماد امضا شود و او باید یک اثر انگشت ایجاد کند.
سوم ، شهود هر دو خانواده برای امضا و اثر انگشت برگه لیست مهریه.
بسیاری از خانواده ها برای حفظ احترام یا جلوگیری از تنش ، قبل از ازدواج لیست مهریه را کنار می گذارند. اما در زمان طلاق ، این موضوع به مناقشه بین زوجین تبدیل می شود و روند قانونی بین آنها را پیچیده می کند. در حالی که با بیان منطقی و بدون اجتناب از تنش ، می توان این صفحه را برای جلوگیری از مشکلات بیشتر بدست آورد.
در مورد فاکتور ، فاکتور بسیار مهمتر از لیست است. در صورتی که فاکتور تمام اجناس در اختیار همسر باشد ، اصلا نیازی به لیست مهریه نیست و حتی می توان گفت در روند رسیدگی به مهریه ، برخی از دادگاه ها فقط فاکتور را به عنوان مدرک مطالبه می کنند. مالکیت زن بر اموال
بازپرداخت مهریه در صورت طلاق توافقی
یکی از مهمترین مسائل بین زوجین در بحث طلاق ، بازگرداندن مهریه است و معمولاً زوجین در این مورد اختلاف نظر دارند ، به ویژه اگر زن مدرکی مبنی بر مالکیت ملک نداشته باشد.
در این موارد ، بهتر است با یک وکیل طلاق خوب مشورت کنید تا زوجین را متقاعد کند که اقلام را پس دهند. همچنین ، زوجین اغلب در مورد نحوه بازگرداندن مهریه و زمان آن با یکدیگر مشکل دارند ، که با توافق با وکیل طلاق حل می شود. معمولاً وکیل در توافق بین زوجین زمان بازگشت مهریه را قبل از اجرای حکم طلاق تعیین می کند.
همچنین اگر تعداد و نوع کالا مهم باشد ، فرمی از زوج دریافت می کند که شامل تمام اقلام مورد توافق است تا در برگشت مهریه مشکلی ایجاد نشود. در مواردی که اختلاف بین زن و شوهر در طول زمان برای بازگرداندن مهریه بسیار حاد است. معمولاً پس از قطعی و نهایی شدن حکم طلاق ، وکیل زمان حضور در دفتر را برای اجرای صیغه تعیین می کند ، به طوری که زن وسایل خود را از خانه مشترک تخلیه می کند و در عین حال وکیل طلاق توافقی حکم را اجرا می کند. به
بازپرداخت مهریه پس از مرگ
یکی از قانونی ترین خواسته های همسر ، استرداد جهیزیه ای است که او به خانه شوهر آورده است ، همچنین ترتیب و مراسم دارد.
زن هیچ وظیفه ای ندارد که مهریه را به خانه شوهر برساند و همه اینها بر عهده پسر است ، اما طبق سنت قدیمی ، دختر این کار را با کمک خانواده اش انجام داد ، اما قومیت های زیادی وجود دارد که او در تمام مدت می میرد اقلام یا طبق یک پرونده خاص ، تعدادی کالا مانند خریدهای بزرگ انجام می دهد. به همین منظور ، قانونی برای تعیین این خرید و وجود سند در صورت بروز مشکل در زندگی زناشویی زوجین وضع شده است ، به طوری که در مورد استرداد مهریه اختلاف نظر وجود ندارد و حقوق طرفین از دست نداده
مدارک مورد نیاز جهت استرداد مهریه
استرداد مهریه یکی از مهمترین وظایف زن پس از فوت شوهر است که مستلزم داشتن سند از طرف زن است. به طور کلی ، در بین بسیاری از قبایل ، سندی تهیه و تنظیم می شود که لیستی است ، فهرست مهریه ، که در آن موارد به تفصیل نوشته شده و توسط زن و شوهر امضا شده است و دو نفر نیز آن را به عنوان شاهد امضا می کنند. آنها می گویند بهتر است آن دو نفر مرد باشند و آشنایان و اقوام آنها ازدواج کنند.
علاوه بر این ، این لیست می تواند تمام فاکتورهای خرید جهیزیه باشد که به نام همسر ثبت شده است و مرد نیز آن را امضا کرده است.
اگر مرد هیچ یک از فاکتورها یا لیست ها را امضا نکرده باشد ، آنها به تنهایی هیچ اعتباری ندارند و هرگونه خواسته از همسر هیچ اعتباری ندارد و چیزی دریافت نمی کند.
اگر هیچ فهرست و فاکتور موجود به عنوان سند وجود نداشته باشد ، اقلام به طور مساوی بین زوجین تقسیم می شود.
دلایل درخواست بازپرداخت مهریه پس از مرگ
استرداد مهریه توسط همسر پس از مرگ به دلایل مختلف قابل انجام است که در اینجا به آنها اشاره می کنیم:
پس از مرگ شوهر ، زن قصد دارد از خانه ای که در آن زندگی می کردند نقل مکان کند ، جایی که برای اثبات اموال خود به سند قانونی نیاز دارد تا وارثان دیگر نتوانند از او شکایت کنند و بخشی از اموال شوهر باشند. به
وارثان دیگر نمی توانند مهریه را بگذارند و آن را مطالبه کنند.
اگر زن قبل از استرداد مهریه و مردن شوهر فوت کند ، اموالی که به او واگذار می شود ، گویی متعلق به او است ، در صورت دارا نبودن فرزند ، در میان سایر دارایی ها به شوهرش (شوهر) واگذار می شود. و اگر فرزندی داشته باشد ، فقط یک چهارم آن به او تعلق می گیرد و سایر دارایی ها بین سایر وراث تقسیم می شود.
نکات حقوقی
طبق عرف ، اگر زنی مهریه را به خانه شوهرش برد ، مرد نیز می تواند از این وسایل استفاده کند ، حتی اگر مالک آنها نباشد. بنابراین ، اگر زن راضی نباشد ، باید وسایل را از خانه ببرد و نمی تواند حق استفاده از اقلام در خانه شوهر را از مرد سلب کند.
در بسیاری از موارد ، پس از این که زنی مهریه خود را از خانه خارج می کند ، از وی به دلیل سرقت شکایت می شود که با ممنوعیت تعقیب و تبرئه آن زن همراه است.
اگر زن وسایل جهیزیه بیشتری را از خانه خارج کند ، باز هم متهم به سرقت می شود. در چنین مواردی خیانت به امانت گزینه بهتری برای شکایت خواهد بود. مگر اینکه مرد ثابت کند وسایل متعلق به او نیست و متعلق به شخص دیگری است و زن از این امر آگاه بوده است.
فهرست مهریه باید به گونه ای تنظیم شود که ملک دقیقاً در آن مشخص شده باشد. به عنوان مثال ، اگر زنی فرش را به خانه شوهر خود برده است ، باید مشخص کند که فرش ماشینی است یا دستباف ، ابعاد ، رنگ زمینه ، طرح و سازنده آن.
مرد مسئول خسارت وارده به اموال منزل است و زن در صورت آسیب دیدن اموال نمی تواند از شوهرش شکایت کند.
اگر شوهر مهریه زن را بدون اجازه او بفروشد ، زن می تواند برای فروش اموال غیر از شوهرش شکایت کند.