کلاهبرداری یک جرم جنایی است که توسط یک مانور متقلبانه توسط مرتکب برای تصرف در اموال دیگران انجام می شود و این مانور کلاهبرداری فقط یک دروغ نیست ، بلکه یک سری عملیات حیله گری و کلاهبرداری است که باید منجر به توقیف اموال دیگری شود. با توجه به عناصر جرم کلاهبرداری ، این جرم جزو جرایم محدود است و برای دستیابی به آن باید اموال دیگری به دست آورد که نتیجه آن است. این پیروزی در دو حالت است ؛ وارد کردن خسارت مالی به دیگری و کسب سود مالی کلاهبردار.
مقاله حقوقی عناصر جرم کلاهبرداری
ماده 1 قانون رشوه ، اختلاس و کلاهبرداری و دو تبصره آن است. بر اساس این ماده ، کلاهبردار علاوه بر رد اصل مالی که از دیگری گرفته و جزای نقدی معادل پولی که گرفته است ، با یک تا هفت سال زندان مجازات می شود. البته اگر کلاهبردار کارمند دولت یا موسسه یا سازمان دولتی یا وابسته به دولت یا شهرداری ها یا نهادهای انقلابی باشد ، علاوه بر رد اصل دارایی به حبس از 2 تا 10 سال و اخراج دائم از خدمات دولتی و پرداخت جریمه معادل پولی که دریافت کرده محکوم می شود.
عناصر جنایت کلاهبرداری
عنصر مادی
کلاهبردار کسی است که افراد را به داشتن یک شرکت ، موسسه یا دفتر تجاری فریب می دهد ، یا به چیزی که وجود ندارد امیدوار است یا می ترسد ، یا کارها و اختیاراتی را انجام می دهد که نمی تواند انجام دهد. به دروغ نشان دهد که او می تواند و دارای این قدرت ها است و مردم به او اعتماد کرده و اموال خود را به او می دهند. این واقعیت که این اموال توسط کلاهبردار گرفته شده و به قربانی خسارت مالی وارد می شود ، در تحقق عنصر مادی جنایت مهم است زیرا کلاهبرداری ، همانطور که ذکر شد ، به نتیجه مقید است.
معمولاً اگر قراردادی بین مرتکب و قربانی وجود داشته باشد ، دیگر کلاهبرداری محسوب نمی شود و تحصیل اموال از طریق غیرقانونی ممکن است مورد توجه قرار گیرد. یا ممکن است با تحقق سایر عناصر خیانت در امانت خیانت تلقی شود. زیرا ، به عنوان مثال ، ممکن است ضرر و زیان به صاحب ملک رخ داده باشد ، اما منفعت مجرم رخ نداده است ، در صورتی که منفعت مجرم در کلاهبرداری شرط تحقق باشد و وجود قرارداد ، تحقق را مختل کند. فریب و مانور کلاهبرداری در این قرارداد همچنین آمده است که شخص داوطلبانه اموال را به مرتکب داده است ، مانند خیانت ؛ اگر در تقلب نباید چنین باشد.
البته ، اگر مانور کلاهبرداری انجام شد ، اما تحصیل اموال و خسارت به قربانی انجام نشد ، جرم کلاهبرداری محسوب می شود و مجازات خاص خود را دارد ، یا حتی اگر این شروع جنایت دیگری باشد ، مانند جعل سند و استفاده از سند جعلی برای مجازات آن جنایات. دویدن.
عنصر معنوی
عنصر معنوی این جنایت همان نیتی است که اگر مرتکب عمداً اقدام به کلاهبرداری کرده است ، سنت عام محقق شده است و اگر قصد دارد اموال دیگران را در حین عملیات کلاهبرداری بگیرد ، سنت ویژه نیز محقق شده است. اثبات اهل سنت در جنایت کلاهبرداری به عهده شاکی و دادستان است و اگر نتوانند آن را اثبات کنند ، متهم تبرئه می شود.
کلاهبرداری ها ساده و سرراست هستند. اگر کلاهبرداری دارای یکی از سه ویژگی زیر باشد ، تشدید می شود:
1. توسط کارکنان دولت یا سازمانهای دولتی و نهادهای عمومی و شهرداریها و نهادهای انقلابی مرتکب می شود.
2. عامل را به عنوان عامل سازمانهای ذکر شده معرفی کنید.
3. مجرم از رسانه های جمعی برای تبلیغ یا انتشار آگهی های چاپی برای فریب مردم استفاده می کند.
مجازات کلاهبرداری تشدید شده علاوه بر رد اموال و جزای نقدی 2 تا 10 سال و مجازات کلاهبرداری ساده یک تا 7 سال حبس و رد اموال و جزای نقدی است
- یکشنبه ۰۱ خرداد ۰۱ ۱۴:۲۵
- ۱۴ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر