مهریه در عقد موقت

درباره مسائل حقوقی

مهریه در عقد موقت

مهریه در عقد موقت
 
از آنجا که ازدواج به عنوان یک امر قانونی و مورد قبول تلقی می شود و افراد در روابط خود وارد آن می شوند ، احکام مربوط به آن از جمله تعیین مهریه در قرارداد دائم یا مهریه قرارداد موقت و همچنین میزان و نحوه درخواست زیرا مهریه همیشه مورد بحث طرفین بوده است.
 
تعریف مهریه در عقد موقت
یکی از ارکان اصلی عقد ازدواج موقت تعیین مهریه است. در واقع بدون تعیین مهریه ، ازدواج به هیچ وجه صورت نمی گیرد و بنابراین لازم الاجرا نخواهد بود. مطابق قانون مدنی: در ازدواج منقطع ، عدم ذکر مهر در قرارداد ، قرارداد را باطل می کند. در حالی که در یک قرارداد دائم ، تعیین مهریه ضروری نیست و زن و شوهر می توانند پس از عقد قرارداد در تعیین مهریه توافق کنند.
 
حتی اگر مهریه تعیین نشده باشد ، باز هم زن می تواند از مهریه ضرب المثل و جهیزیه استفاده کند. نکته مهم این است که در ازدواج منقطع ، فوت همسر باعث سقوط مهریه در طول دوره نمی شود و همچنین در صورتی که شوهر تا پایان دوره با او رابطه نداشته باشد ، اینطور است. بنابراین ، اگر زن در حین ازدواج موقت بمیرد یا مرد با او ازدواج نکند ، مهر همچنان از بین نمی رود.
 
مهریه عقد موقت
نکته دیگر اینکه مهریه و مهریه فقط برای عقد دائم است. این دو نوع مهریه در صورتی به زن تعلق می گیرد که مهریه با ازدواج دائم تعیین نشده و مرد بخواهد قبل یا بعد از ازدواج از همسر خود طلاق بگیرد. اما به دلیل عدم ذکر مهریه در عقد موقت ، قرارداد باطل می شود ، این دو نوع مهریه متعلق به زن نیست.
 
نحوه مطالبه مهریه در قرارداد موقت
همانطور که در ازدواج دائم ، زن به محض عقد عقد مهریه می شود و هر زمان که بخواهد می تواند آن را مطالبه کند.
 
مطالبه مهریه قرارداد موقت در دو مورد امکان پذیر است.
 
اولین فرض زمانی است که ازدواج موقت در دفتر ثبت ازدواج ثبت شده است. در این صورت دریافت مهریه آسان است و زن می تواند بر اساس سند رسمی مربوط به ازدواج خود مهریه را مطالبه کند.
 
بنابراین ، زن برای درخواست دستور اجرایی و اطلاع از شوهر به اداره ثبت ازدواج مراجعه می کند. اگر مرد مهریه را در مهلت مقرر نپردازد ، زن می تواند آن را طبق سند رسمی در اختیار خود اجرا کند و همچنین امکان توقیف اموال یا ممنوع الخروج شوهر وجود خواهد داشت.
 
مطالبه مهریه پرداخت نشده
اگر قرارداد موقت ثبت نشده باشد و فقط از طریق صدور صیغه انجام شده باشد ، مهریه فقط از طریق دادگاه قابل مطالبه است و از آنجا که زن سند رسمی برای اثبات صیغه ندارد ، باید از شواهد دیگر استفاده کند. برای اثبات ادعا زیرا شهادت شاهد یا اعتراف مرد ادعای او را ثابت می کند.
 
در این صورت ، اگر میزان مهریه تا بیست میلیون تومان باشد ، دادخواست مطالبه مهریه در قرارداد موقت باید به شورای حل اختلاف تسلیم شود و اگر مبلغ آن بیش از بیست میلیون تومان باشد ، باید به دادگاه خانواده درخواست مهریه می کند.
 
 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.