ادامه فرزند خواندگی
5. 7. وراثت: طبق قوانین حاکم بر جامعه اسلامی ایران باعث وراثت و نسب می شود و کسانی که با یکدیگر نسبی نسبی دارند و دارای نسب خونی مشروع هستند و چون فرزندخوانده خویشاوندی ندارد و رابطه خویشاوندی با ناپدری و نامادری ، طبق حکمی که به صراحت در ماده 2 قانون مذکور ذکر شده است ، فرزند خوانده از سرپرستان و سرپرستان از فرزند تحت سرپرستی ارث نمی برد. اما با توجه به هدف فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بدون سرپرست ، ماده 5 قانون در این زمینه مقرر می دارد: "آموزش ، مراقبت و آموزش کودک تا زمان بلوغ او".
معمولاً ، برای اطمینان از مزایای مادی و معنوی کودک ، پدرخوانده یا نامادری اموال را در قالب صلح یا سایر قراردادها به او منتقل می کنند. با این حال ، زن و شوهر سرپرست نگران هستند که اگر فرزندخوانده در طول عمر خود بمیرد ، اموال منتقل شده متعلق به وارث متوفی و خانواده واقعی او یا دولت خواهد بود و هدف مورد نظر سرپرستان و اموال محقق نخواهد شد. مالک خواهد شد مالکان اصلی بدون هیچ دلیلی وارد ملک شدند. بنابراین ، در تبصره ماده 5 آمده است: "اگر وجوه و اموال به طور مسالمت آمیز توسط همسر سرپرست به فرزند تحت سرپرستی منتقل شده باشد ، در صورت فوت کودک ، وجوه و اموال مذکور توسط دولت به زوج حضانت. "
در توجیه این اظهار نظر می توان گفت که هدف اصلی از انتقال اموال یا وجوهی به کودک این بود که کودک تحت مراقبت آنها شخصاً از آنها سود می برد و شخص دیگر یا دولت عامل این انتقال نبوده است. مرگ او بدون دلیل ایجاد شده یا علت آن برطرف شده است ، در واقع قرارداد باطل است و اموال موضوع قرارداد به صاحبان اصلی مسترد می شود. با وجود این اظهارنظر ، نگرانی از حوادث آینده برطرف می شود.
به منظور جلوگیری از هرگونه سوء استفاده و حقیقت یابی ، لغو قرارداد و استرداد اموال نیاز به بررسی و صدور حکم از سوی مقامات قضایی دارد.
5. 8. فرزندخواندگی فرزندخوانده با والدین اصلی و سایر اقوام نسبی: با صدور حکم حضانت ، رابطه کودک یتیم با خانواده اصلی وی که با او رابطه خونی و طبیعی دارد قطع نخواهد شد و بنابراین برابر خواهد بود قسمت آخر بند سه ماده 16 قانون حمایت از کودکان بدون سرپرست با رضایت زوج سرپرست و والدین واقعی فرزند خردسال قابل ابطال است. بنابراین ، رابطه واقعی و خونی با فرزندخواندگی و آثار حقوقی آن از جمله حرمت ازدواج و ارث و ... باقی خواهد ماند.
5. 9. عدم فرزندخواندگی فرزند خوانده با خویشاوندان نسبی ، علّی و سرپرست سرپرستان: در حقوق ایران ، فرزند خوانده منحصراً رابطه حقوقی خاصی با ناپدری و نامادری خواهد داشت و این رابطه حقوقی مانند نسبی نیست ، خویشاوندان علی یا فرزندخوانده زوجین مبتلا می شوند. بنابراین ، سرپرستی و وظیفه حضانت ، نفقه و حرمت ازدواج و مواردی از این دست را نمی توان به والدین یا برادران ، خواهران ، امامان یا همسران زوج قیم تعمیم داد.
6. پایان فرزندخواندگی
رابطه حقوقی ناشی از فرزندخواندگی یا حضانت کودکان بدون سرپرست ، برخلاف رابطه حقوقی بین کودک و والدین واقعی ، دائمی و فنا ناپذیر نیست. بنابراین ، رابطه بین فرزندخواندگی و سرپرستی ممکن است به دلایل و عوامل باطل یا متوقف شود. که در زیر توضیح داده شده است:
6. 1. عدم اعتبار فرزندخواندگی: ممکن است فرض شود که بقاء فرزندخواندگی بستگی به بقای رابطه زناشویی بین سرپرستان و حفظ خانواده فرزندخوانده دارد و جدایی زن و شوهر حضانت ، فرزندخواندگی را منحل می کند و یک مفاد است. قانون حمایت از کودکان بدون مراقبت ، به ویژه مواد یک و سه ، که به شرایط زوج ناظر می پردازد
همچنین معلوم می شود که فرزند خوانده به زوجی سپرده می شود که با هم زندگی می کنند تا از مزایای مادی و معنوی فرزند خوانده اطمینان حاصل کنند و در صورت جدایی زوجین ، منافع کودک به خطر می افتد و همچنین اگر یکی از زن و شوهر می میرند ، واحد خانواده متلاشی می شود و کودک محیط مناسب برای تربیت بدنی و تربیت را از دست می دهد. اما این درست نیست؛ در مورد جدایی زوجین ، ماده 12 قانون تعهد را تعیین کرده و مقرر می دارد: آیا. "و طبق ماده 13 قانون حمایت از خانواده مصوب 1974 ، دادگاه می تواند حضانت کودک بی سرپرست را به ناپدری یا نامادری یا شخص ثالث واگذار کند. در صورت فوت یکی از همسران ، استنباط می شود. از ماده 5 قانون مذکور مبنی بر ابطال حکم فرزندخواندگی و قانونگذار در صورت داشتن حکم سرپرستی به دلیل عدم اعتبار حضانت به دلیل فوت یکی از زوجین ، صراحتا کرد را اعلام می کند.
با توجه به موارد فوق ، در صورت فوت یکی از همسران سرپرست ، دیگری زنده است. سرپرست فرزند خوانده است و مسئولیت آن را بر عهده خواهد داشت ، و اگر شوهر خانواده ، ناپدری فوت کند ، سرپرستی کودک بی سرپرست با حضانت یکسان نیست ، بنابراین حضانت برای کودک خردسال و حضانت لازم است. برای نامادری صادر شده است. در تأیید این نظر ، به اتفاق آراء رویه 22 خط 60/8 مجمع عمومی دیوان عالی کشور مورخ 6/4/1360 اشاره شده است که به طور کلی سرپرستی کودکان بدون سرپرستی را نوعی سرپرستی نمی داند. و سرپرستی مذکور در قانون حمایت از کودکان بدون سرپرست مصوب 1974 ، با توجه به نوع سرپرستی و شرایط عمومی آن ، با مفهوم سرپرستی و ویژگی های آن متفاوت است.
بنابراین ، جدایی زوج حضانت یا فوت یکی از آنها حکم حضانت را باطل نمی کند. با این حال ، ممکن است حکم نهایی سرپرستی مورد اعتراض و اعتراض قرار گیرد و شاکی یا شاکی شواهدی ارائه دهند که نشان می دهند والدین واقعی کودک هستند ، در این صورت پس از تأیید ادعای معترض یا معترض ، حکم سرپرستی لغو می شود. به
بی اعتبار بودن فرزندخواندگی منجر به این نتیجه می شود که نگرانی دائمی برای زوج حضانت ایجاد می کند و آنها همیشه نگران هستند که روزی والدین واقعی کودک پیدا نشود و فرزند خوانده آنها که برای مراقبت از او بسیار تلاش کرده است. / رابطه معنویت شدید بین آنها برای استرداد سرپرستان ایجاد شد. این تفکر و اضطراب می تواند عاملی باشد که تمایل زوج های بدون فرزند به پذیرش حضانت کودکان بدون سرپرست را کاهش می دهد. بنابراین لازم است قانونگذار در این زمینه راه حل منطقی بیابد و بهتر است دعوی اشخاص ثالث پس از تصمیم نهایی دادگاه شنیده نشود و پرونده مختومه شناخته شود. (6)
6. 2. خاتمه فرزندخواندگی: علی رغم این واقعیت که پس از صدور حکم سرپرستی نهایی ، با توجه به اینکه رابطه فرزندخوانده با پدر خوانده و مادر خوانده یک فرزند ذاتی است ، کودک به طور دائم در اختیار زوج حضانت قرار می گیرد. ارتباط. و این غیرقابل تخریب نیست ، بنابراین قانونگذار به منظور حفاظت از کودک و منافع او ، و همچنین منافع خانواده اصلی و خانواده ای که فرزند را قبول می کند ، مواردی را برای پایان دادن به حضانت پیش بینی کرده است که جنبه محدود کننده دارد و می تواند در موارد مشابه تمدید نشود طبق ماده 16 قانون حمایت از کودکان بدون سرپرستی ، قیمومت در موارد زیر قابل فسخ است:
الف) خاتمه حضانت به درخواست مقام قضایی: همسر حضانت یا یکی از آنها ممکن است صلاحیت لازم را برای نگهداری و تربیت فرزند سرپرستی از دست بدهد یا سوء استفاده شدید آنها از فرزندخوانده قطعی است. به درخواست مقام قضایی صالح ، یعنی رئیس قوه قضائیه ، دادگاه به جای دادستان سابق ، تصمیم به توقف حبس دائم پس از بررسی لازم می گیرد.
- یکشنبه ۰۱ خرداد ۰۱ ۱۴:۲۱
- ۱۰ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر